2014 årsresumé I/II
Skrivet: 2014-12-29 ▲ 15:00:00 / Kategori: Övrigt - Bloggen

Jag älskar att i slutet av året klicka sig tillbaka i arkivet och återigen minnas allt som har hänt under årets gång. 2014 har nog varit mitt mest händelserika år någonsin så det ska bli roligt att dokumentera det i helhet. För fjärde året i rad är det dags för en årsresumé, uppdelad i två delar!

Efter ett halvår av heltidsjobb låg nu en lång ledighet framför mig. Januari började med två spa-dagar i Göteborg, en självporträttsplåtning i mörkt tema och en sista promenad i snön innan den stora resan. 14 januari hade både jag och min vän Hanna väntat på ett bra tag och då var det dags för att bege sig till Thailand alldeles ensamma i en månad! Vi ankom till ett Bangkok mitt under deras svåra protester och så kallade "shutdown". Trots omständigheterna kunde vi se en hel del i staden men var tvungna att stanna inne på hotellet någon dag på grund av demonstrationerna. Efter ett par dagar i huvudstaden begav vi oss till östra Thailand och till paradisön Koh Chang där vi tillbringade i stort sett resten av januari.
 
 
Vi förflyttade oss från Koh Chang och reste till Chiang Mai, en stad i norra Thailand. Där var vi på ett tigerpalats, lekte och klappade tigerungar upp till 11 månader gamla, vi red elefant, vandrade i djungeln, såg vattenfall och åkte bamboo rafting. Men underbara tiden i Thailand tog snabbt slut och snart satt vi på flyget hem igen till kalla Sverige igen. Kontrasten var stor och allt kändes grått och trist. Men våren var på intågande med snödroppar i slänten och en bilresa till Ramhultafallet lättade upp vardagen.
 
 
Mars kom och jag hoppade på ett fotoprojekt som gjorde att jag fotograferade bilder efter teman. Jag blev inbiten i serien "Divergent" och slukade böckerna, gick på bandymatch, åkte inlines med min vän Dennis och tog promenader i solnedgången. Min tjugoårsdag kom och jag fick en helt otrolig resa i present som jag skulle få åka iväg på inom en månad, hur galet??
 
 
I april blev blåsipporna återigen ett vackert fotomotiv, vår årliga eldning av slänten bakom huset ägde rum och kameran hängde med i högsta hugg, gjorde en snabbvisit i Skövde över dagen för att titta på högskolan och det blev även fotografering av långa slutartider en kväll. Och så kom dagen då jag skaffade mig en ny kamera, fullformat och jag var gladare än någonsin! Gick på fototräff som Lina & Felicia (fotamedoss) ordnade i Göteborg, picknickade med fina vänner i vårsolen och slutligen hoppade på ett plan till New York!!!
 
 
Första veckan i maj bjöd på den häftigaste staden med massvis av sevärdheter. Vi hann bland annat med Brooklyn Bridge, Grand Central Station, Empire State Building, Frihetsgudinnan, Central Park, shopping, teater med Daniel Radcliffe (!!!!!) och fotomotiv i mängder. Efter hemresan flöt maj på ganska snabbt och det var födelsedagsmiddag för Linnéa, Göteborgsvarvet, vi råkade ut för översvämning, jag testade min nya fina kameraväska, började sommarjobba på heltid igen och jag fotograferade min vackra vän Josefin som skulle ta studenten.
 
 
Härliga sommaren anlände och jag lanserade mitt företag med ny hemsida, fotagraferade bröllop, gick på student, gjorde mysig fotohörna, tapetserade om mitt rum med egenfotad bild, tog en sväng till Liseberg och firade Hanna med en dag i Slottskogen där vi åkte Segway och grillade i eftermiddagssolen.
 

2014 hade ett väldigt roligt första halvår med många fantastiska händelser. Vad resten av året hade att bjuda på tänkte jag berätta om i nästa inlägg.
Lämna en åsikt? :)
3 kommentarer

Kommentarer
▲ Maria ➟ blogg/hemsida: http://dreamsof.se/

Så himla mycket fint :) det är alltid kul att se utvecklingen med sammanfattningar :D

Svar: Tack Maria! Visst är det, i år tycker jag dock inte det hänt så mycket på fotograferingssidan, men mycket annat har hänt. :D
Rebecka Stålbrand

Postat den 2014-12-29 klockan 15:32:23
▲ thea ➟ blogg/hemsida: http://www.youngskies.blogg.no

wow - litt av et år du har hatt! og du har tatt så utrolig mange fine bilder! :D

Svar: Tack Thea, vad glad jag blir!! :D
Rebecka Stålbrand

Postat den 2014-12-29 klockan 17:20:34
▲ Anna [foto] ➟ blogg/hemsida: http://annae.blogg.se

Så många fina bilder!

Svar: Tusen tack!
Rebecka Stålbrand

Postat den 2014-12-29 klockan 20:24:00



Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (syns bara för mig)

Bloggadress/Hemsida:

Kommentar:

Trackback
Jag som driver denna bloggen heter Rebecka och jag kommer från Göteborg men bor numera i Skövde. Ett av mina största intressen är fotografering och här i bloggen skriver jag och uppdaterar om just foto samt även lite om min vardag och mina tankar. Jag är 23 år gammal och har sedan hösten -14 pluggat "Webbutveckling" på högskolan. Välkommen till min lilla värld!