Frostigt landskap
Skrivet: 2017-01-30 ▲ 09:51:00 / Kategori: Foto - Natur

Canon EOS 5D mark III, Canon EF 16-35/2,8 L USM II eller Canon EF 50/1,2 L USM
Lämna en åsikt? :)
1 kommentarer

Week 4 // 2017
Skrivet: 2017-01-29 ▲ 17:48:00 / Kategori: Personligt - Rebecka

 
En förmiddag i veckan när jag tittade ut genom fönstret såg det ut såhär, dimmigt. Egentligen har det varit sånt här väder mest hela veckan.
 
 
Denna veckan har jag införskaffat mig ett träningskort! Äntligen kan jag börja träna ordentligt efter att ha haft en glasskärva i foten ett halvår...
 
 
Under helgen fick jag besök av mina föräldrar och det blev två mysiga dagar med bland annat skidåkning och restaurangbesök.
 
Saker jag tänkt på // Tips och annat
 
♦ Jag blev bestulen på min iPhone 6S under en utekväll i fredags så på lördagsmorgonen bestod aktiviteterna av polisanmälan, spärrning av telefon och skadeanmälan. Det var inte det roligaste.
 
♦ Taggad på att börja träna och testa olika pass!
Lämna en åsikt? :)
2 kommentarer

Week 3 // 2017
Skrivet: 2017-01-22 ▲ 21:36:38 / Kategori: Personligt - Rebecka

 
Ny termin, nya kurser. Jag har faktiskt påbörjat mitt sista halvår på utbildningen, vilket betyder att jag har ett stort projektarbete framför mig. Förutom det har jag lagt till ytterligare en kurs – Mobilapplikationsdesign, så nu är det 150% de kommande två månaderna!
 
 
I lördags var det så himla bra väder så jag cyklade och tog en promenad uppför berget. Efter att ha kollat på utsikten gick jag förbi isbanan där det var full fart med poolspel för barnen så jag stannade och tittade lite.
 
 
Och idag var det dags för mig själv att snöra på mig skridskorna igen för att åka lite med ett gäng klasskompisar. När alla andra hade för ont i fötterna (haha) avslutade vi eftermiddagen på O'Learys.
 
Saker jag tänkt på // Tips och annat
 
♦ Mobilapplikations-kursen är rolig! Examensarbetet känns ganska tungt.
 
♦ Vilken nostalgi jag fick när jag tittade på knattarna som spelade bandy, sådana matcher har jag själv spelat många gånger som yngre.
 
♦ Jag har börjat titta om en serie, Revolution, tycker om den och det är synd att den aldrig fick fler säsonger än 2.
Lämna en åsikt? :)
2 kommentarer

En vintrig promenad
Skrivet: 2017-01-17 ▲ 17:01:46 / Kategori: Foto - Natur

Canon EOS 5D mark III, Canon EF 50/1,2 L USM
Lämna en åsikt? :)
2 kommentarer

Week 2 // 2017
Skrivet: 2017-01-15 ▲ 20:13:58 / Kategori: Personligt - Rebecka

 
Måndag till torsdag denna veckan har gått åt till att plugga inför tentan som jag skrev i fredags under 5 timmar. Informationssäkerhet var det denna gången och även om det var väldigt mycket att ta in så var det ett intressant ämne!
 
 
Solen har tittat fram och vi har fått snö i slutet på denna veckan! Efter intensiva pluggdagar har helgen varit lugn med bland annat läsning av Alice in Wonderland tillsammans med en kopp varm choklad.
 
 
Söndag och jag tog en promenad i solskenet med kameran i handen. Och visst har jag fått det fint i fönstret här hemma? 
 
Saker jag tänkt på // Tips och annat
 
♦ Att om jag får godkänt på denna tentan har jag gjort min allra sista salstentamen för denna utbildningen... sjukt!
 
♦ Jag har av en slump fått upp ögonen för Emil Berg, önskar han hade fler låtar! Här är den senaste låten som släpptes tidigare i januari.
Lämna en åsikt? :)
0 kommentarer

Week 1 // 2017
Skrivet: 2017-01-10 ▲ 23:34:45 / Kategori: Personligt - Rebecka

 
Detta året vill jag försöka blogga lite oftare så därför tänkte jag haka på det här konceptet med att göra veckosummeringar. Det innebär att jag kommer lägga upp lite mer personliga inlägg med bilder från min iPhone! Jag fotar egentligen inte så superofta med mobilen, men detta kanske blir motivering att göra det mer? Nu kör vi det lilla jag lyckades fånga från vecka 1 av 2017.
 
 
Jag började året och veckan med att göra en liten operation i tån för att ta ut den lilla glasskärva som suttit där ett halvår. Klantiga jag råkade nämligen sparka till/trampa på krossat glas på golvet i mina sandaler i somras och tydligen fastnade en liten bit inuti min stackars tå som jag levt med i ett halvår i väntan på röntgen- och operationstid.
 
 
Just nu är jag inne i en tentaperiod men i söndags mitt i pluggandet dök lite kreativitet upp och jag spenderade kvällen med att fotografera och redigera bilderna. Skön paus!
 
 
Saker jag tänkt på // Tips och annat
 
♦ Att jag knappt lämnat lägenheten denna veckan på grund av att jag skulle hålla mig stilla efter operationen passade ganska bra med tentapluggandet, tur att jag trivs bra i min lägenhet men lite rastlöst blev det till slut.
 
♦ Fotografen Maria Ekblad har startat en fotopodd, vilket jag tycker är ett riktigt bra initiativ. Jag brukar inte lyssna på poddar egentligen men detta ska bli roligt att följa!
 
♦ Det ska bli roligt att köra veckosummeringar, jag är taggad!
Lämna en åsikt? :)
1 kommentarer

Red lights
Skrivet: 2017-01-09 ▲ 10:30:00 / Kategori: Foto - Självporträtt

Canon EOS 5D mark III, Canon EF 50/1,2 L USM (+Canon Speedlite 600EX-RT)
 
Igårkväll tog jag en liten paus i tentaplugget och fick feeling för att köra en spontan plåtning. Så adderade bara ett par lösögonfransar och plockade sedan fram stativet och kameran med blixt. Mixtrade med en ljusslinga framför linsen och fick till lite roliga bokeh-ljus, voilà! ;) Denna veckan blir det 100% plugg innan den sista salstentamen på fredag!
Lämna en åsikt? :)
3 kommentarer
Jag som driver denna bloggen heter Rebecka och jag kommer från Göteborg men bor numera i Skövde. Ett av mina största intressen är fotografering och här i bloggen skriver jag och uppdaterar om just foto samt även lite om min vardag och mina tankar. Jag är 23 år gammal och har sedan hösten -14 pluggat "Webbutveckling" på högskolan. Välkommen till min lilla värld!