2016 årsresumé II/II
Skrivet: 2016-12-30 ▲ 12:00:00 / Kategori: Övrigt - Bloggen

 
Här kommer fortsättningen på min årsresumé och de resterande 6 månaderna av året, glöm inte att läsa del 1 först!
 
Sommarmånaden juli innebar fortsatt sommarjobb på Öland men lite andra roligheter hanns också med. Så som att hänga med alpackan Vilma och hennes vänner, fota lite porträtt klockan 7 på morgonen, dricka te, åka inlines och fotografera månen en natt.
 
I augusti blev det ganka mycket foton som hamnade i kameran. Till exempel från att fota brinnande stålull en natt, dimma och landskap en kväll eller självporträtt i solnedgången vid en byggarbetsplats. Det blev en tripp till Kalmar och några fler dagar inlinesåkande till jobbet innan tåget styrde tillbaka mot efterlängtade Skövde. Innan månaden tog slut fotograferade jag även ett bröllop!
 
I september gjorde jag många smoothies, fotograferade ny header till bloggen med söta får som publik, käkade en god efterrätt på nyöppnat ställe och slutligen hade en spa-helg nere i Falkenberg.
 
Oktober, den vackraste månaden? Jag steg upp tidigt en morgon och tittade på solupgången från platåberget Billingen, åkte till Silverfallet som nog hade så lite vatten jag någonsin sett och åkte hem till Göteborg en sväng där jag bland annat hade en mysig lunch med Hanna.
 
Det största som hände i november var självklart resan till London och turen till The Making of Harry Potter. Utöver det fick jag tidigt lite julkänslor och vi bakade lussebullar redan i början av november.
 
Här kommer nog min minst dokumenterade månad för i år, i alla fall via bloggen och instagram, så därför fick jag slänga in lite bilder från snapchat där jag tydligen varit lite mer aktiv. Jag bakade återigen lussebullar, beställde hem almanacka med mina bilder tagna under året för 2017, gick upp till Billingen och åkte lite skridskor och firade en mysig jul hemma i Göteborg!
 
Återstår bara att säga gott nytt år på er! Vi ses 2017.
Lämna en åsikt? :)
1 kommentarer

2016 årsresumé I/II
Skrivet: 2016-12-28 ▲ 11:32:44 / Kategori: Övrigt - Bloggen

 
Som vanligt inför varje nyår brukar jag kika tillbaka på året som varit för att summera det. Även i år har jag plockat bilder både från bloggen och instagram, som för övrigt blir allt sämre uppdaterade... Och det brukar jag säga varje år, haha. I alla fall, för sjätte året i rad är det dags för årets resumé, uppdelad i två delar!
 
Jag började mitt januari med att befinna mig i Sälen och jobba under en kort period. Innan hemfärd hanns det också med hundspann, magisk upplevelse. Nya terminen startade och studentlivet i Skövde fortsattes. Håret fick sig även en liten omställning i ett försök att bli lite gråhårig men det höll inte i sig så länge.
 
Februari bestod av lite vintriga porträtt i min orangea polo, lite skridskoåkning uppe på Billingen, en mysig helg när föräldrarna hälsade på och slutligen lite fler självporträtt med rött läppstift och röd bakgrund.
 
I mars varvade jag matte med software engineering i plugget, fick en vacker syn från balkongdörren en morgon med vita kristaller på alla träden utanför, åkte till Göteborg och hade en mysig kväll med bästa Hanna, fotade självporträtt i tidningspapper, gick en promenad i Skövde och stötte på en pansarvagn och sista mars fyllde jag som vanligt år, 22 denna gång!
 
Blåsipporna hade slagit ut och jag tog mig en cykeltur i det fina vårvädret, jag fotade återigen självporträtt och denna gång med Minnie Mouse-tema, hittade ett nytt favoritställe i Skövde nära ett industriområde och fick finbesök i studentstaden av Hanna med bland annat ett besök på Pinchos.
 
Började maj med ett besök i Skåne där våren gjorde sig uttryckt ordentligt och slutade maj med att kliva på ett plan till London för att äntligen få besöka Linnéa tillsammans med Hanna, där det blev flera roliga och mysiga dagar som tog slut alldeles för fort.
 
I juni kom ledigheten och den startade med en helgtur i båten tillsammans med pappa och brorsan, fortsatte med någon ledig vecka i Göteborg innan jag satte mig på tåget till Öland där jag spenderade resten av sommaren och bland annat jobbade cirka 14 timmar på midsommarafton.
 
Kommande sex månader kommer alltså i nästa inlägg!
Lämna en åsikt? :)
3 kommentarer

The Making of Harry Potter: Hogwarts in the snow
Skrivet: 2016-12-26 ▲ 14:35:17 / Kategori: Foto - Övriga foton, Personligt - Resor

Canon EOS 5D mark III, Canon EF 16-35/2,8 L USM II
 
Hoppas ni har haft en fin jul i år, min har varit mysig och dessa dagar blir det inte mycket gjort. Nu tänkte jag i alla fall lägga upp det sista inlägget om The Making of Harry Potter från London. Det bästa till sist – modellen av slottet och som när vi var där var klätt i snö. Det var mäktigt att kunna gå runt modellen och se alla möjliga hörn av Hogwarts. Så detaljrikt!
 
Glöm inte titta på tidigare inlägg om The Making of Harry Potter:
Lämna en åsikt? :)
3 kommentarer

The Making of Harry Potter: Diagon Alley & backlot
Skrivet: 2016-12-23 ▲ 11:18:00 / Kategori: Foto - Övriga foton, Personligt - Resor

Canon EOS 5D mark III, Canon EF 16-35/2,8 L USM II
 
Näst sista inlägget om Warner Bros Studios blir det här och såhär såg det ut att kliva in i Diagon Alley, se Aragog hängandes i taket, gå på Hogwarts Bridge, vara en meter från Nattbussen (The Knight Bus) och stå utanför både Potters cottage och Privet Drive 4. Glöm inte titta på tidigare inlägg om The Making of Harry Potter här, härhär och här.
Lämna en åsikt? :)
2 kommentarer

The Making of Harry Potter: Hogwarts Express & Quidditch
Skrivet: 2016-12-22 ▲ 11:00:00 / Kategori: Foto - Övriga foton, Personligt - Resor

Canon EOS 5D mark III, Canon EF 16-35/2,8 L USM II
 
Vidare till Hogwarts Expressen som stod och rykte. Man ville ju bara hoppa på den och åka iväg! ;) Några detaljer från Quidditch fick hamna i detta inlägg också. Glöm inte titta på tidigare inlägg om The Making of Harry Potter här, här och här.
Lämna en åsikt? :)
0 kommentarer

The Making of Harry Potter: Potions, Hagrids hut, Weasleys
Skrivet: 2016-12-21 ▲ 12:00:00 / Kategori: Foto - Övriga foton, Personligt - Resor

Canon EOS 5D mark III, Canon EF 16-35/2,8 L USM II
 
Här kommer ytterligare lite blandade kulisser från många olika ställen i Harry Potter-filmerna. Klassrummet för trolldrycker, Hagrids stuga, inuti Weasleys hus (The Burrow), Borgin and Burkes butik och slutligen statyn som står i trolldomsministeriet. Glöm inte titta på tidigare inlägg om The Making of Harry Potter här och här.
Lämna en åsikt? :)
3 kommentarer

The Making of Harry Potter: Inside of Hogwarts
Skrivet: 2016-12-20 ▲ 11:30:00 / Kategori: Foto - Övriga foton, Personligt - Resor

Canon EOS 5D mark III, Canon EF 16-35/2,8 L USM II
 
I detta inlägg ser ni kulisser från olika ställen inne i Hogwarts, Gryffindor Dormitory & Common Room, Dumbledore's Office och Umbridge's Office. Glöm inte titta på tidigare inlägg om The Making of Harry Potter här.
Lämna en åsikt? :)
1 kommentarer

Studentlivet och jultider
Skrivet: 2016-12-19 ▲ 11:38:00 / Kategori: Personligt - Vardag

iPhone 6S
 
Jag tänkte komma med en liten uppdatering från mig och studentlivet. I fredags hade jag min sista lektion i programmet kan man säga, eftersom jag under hela våren kommer jobba med examensarbete. Det känns så konstigt att det bara är ett halvår kvar på utbildningen. En tenta är kvar i januari så det kommer förmodligen bli en hel del plugg nu runt jul också, men lite ledigt under mellandagarna blir det allt! :)
 
Jag har en hel del inlägg kvar från London och The Making of Harry Potter som jag har tänkt publicera, så därför kommer jag tidsinställa dessa de kommande dagarna. Senare i december tänkte jag också göra min årssummering, som blivit lite av en tradition. :)
Lämna en åsikt? :)
0 kommentarer

The Making of Harry Potter: The Great Hall
Skrivet: 2016-12-10 ▲ 18:44:16 / Kategori: Foto - Övriga foton, Personligt - Resor

Canon EOS 5D mark III, Canon EF 16-35/2,8 L USM II
 
Under en eftermiddag i London hade vi förbeställt biljetter för att åka till Warner Bros Studios och titta på The Making of Harry Potter. Det var en helt magisk upplevelse och med vintertemat Hogwarts in the snow blev det något extra eftersom det på många ställen var juldekorerat i riktig Hogwarts-anda! Här kommer en del av utställningen, det första man möttes av – The Great Hall, vilket var så mäktigt.
Lämna en åsikt? :)
5 kommentarer

Video: Novemberhelg i London
Skrivet: 2016-12-04 ▲ 19:14:00 / Kategori: Personligt - Resor, Övrigt - Filmer & Tutorials

GoPro HERO5 Black eller Canon EOS 5D mark III, Canon EF 16-35/2,8 L USM II
Klicka i HD-format (1080p) för att se filmen i bästa kvalité
Lämna en åsikt? :)
3 kommentarer

House of MinaLima i London
Skrivet: 2016-12-01 ▲ 22:45:06 / Kategori: Foto - Övriga foton, Personligt - Resor

Canon EOS 5D mark III, Canon EF 50/1,2 L USM
 
I fredags, första dagen i London, gick vi förbi House of MinaLima i Soho. Detta är ett ställe som har en utställning och butik för grafisk rekvisita från Harry Potter-filmerna och nu även Fantastic Beasts and Where to Find Them. Väldigt lättbesökt och perfekt "sneak peek" inför lördagens händelser, då vi besökte självaste Warner Bros Studio Tour: The Making of Harry Potter. Massvis med bilder kommer upp inom kort. :)
Lämna en åsikt? :)
3 kommentarer
Jag som driver denna bloggen heter Rebecka och jag kommer från Göteborg men bor numera i Skövde. Ett av mina största intressen är fotografering och här i bloggen skriver jag och uppdaterar om just foto samt även lite om min vardag och mina tankar. Jag är 23 år gammal och har sedan hösten -14 pluggat "Webbutveckling" på högskolan. Välkommen till min lilla värld!