Redigeringstips: Varm känsla med blåa toner
Skrivet: 2016-02-24 ▲ 16:08:08 / Kategori: Övrigt - Tips

 
Jag blev ombedd att visa hur jag gjorde redigeringen för ovanliggande självporträtt och det var ju längesen jag kom med ett tips så varför inte, tänkte jag! Jag tycker om att leka med Selective color och Color fill i Photoshop så denna redigeringen kom till egentligen bara genom att jag mixtrade med inställningarna i dessa två verktyg. Nedan kan ni läsa om hur jag steg för steg redigerade bilderna, från Camera Raw till huvudsaklig redigering i Photoshop.
 
Steg 1: Eftersom jag fotar i raw-format redigerar jag också mina bilder i Camera Raw (och ibland nöjer jag mig med den redigeringen) innan Photoshop. Jag brukar gärna vilja dra upp på shadows för att lätta upp skuggorna samt dra ner på highlights för att dämpa ljusa ytor. Jag har också gett bilden lite extra ljus (förutom exposure +10 så har jag gjort detta i tone curve) samt kontrast och lite klarhet (clarity). Jag har även gått in i Effects för att göra en svag vinjettering.
 
Steg 2: Nästa steg är att retuschera hyn och detta har jag gjort med hjälp av Healing Brush Tool, jag har helt enkelt "städat upp" lite så att hyn ser renare ut. Jag har också ljusat upp ett område mellan ögonbrynen med Dodge Tool samt mörkat ner själva ögonbrynen ett snäpp med Burn Tool.
 
Steg 3: Jag har lagt till justeringslagret Selective Color och valt "Reds" så att justeringarna bara påverkar röda toner i bilden. Här har jag framförallt valt att göra det röda mycket mörkare och lite mindre gultonat.
 
Steg 4: I detta steg har jag lagt till justeringslagret Brightness/Contrast och helt enkelt dragit upp kontrasten.
 
Steg 5: Ytterligare ett justeringslager med Selective Color har lagts till som påverkar "Reds". Här har jag velat jobba fram en gyllene ton och har därför lagt till mycket gult i de röda tonerna.
 
Steg 6: Ännu ett justeringslager Selective Color har lagts till men denna gång med påverkan på alla gula toner i bilden. Jag har huvudsakligen lagt till lite extra magenta för att bilden inte ska bli för gultonig.
 
Steg 7: Det som gör hela grejen! Ett fyllnadslager Solid Color med en klar mörkblå färg har lagts till och sedan har blandningsläget ändrats till "Lighten". Opaciteten har dragits ner till omkring 20% som jag tyckte passade bilden.
 
Steg för steg – sammanfattning:
 

Tycker ni bättre om redigeringstips i videoform eller som i detta inlägg, berätta gärna för mig!! :)
 
Lämna en åsikt? :)
3 kommentarer

Ettochetthalvtår
Skrivet: 2016-02-21 ▲ 16:41:31 / Kategori: Personligt - Rebecka

Vi har samlat på oss många fina stunder och idag har vi ett och ett halvt år tillsammans, puss på dig Gabriel ♥
Lämna en åsikt? :)
0 kommentarer

Före & Efter VIII
Skrivet: 2016-02-20 ▲ 14:53:14 / Kategori: Övrigt - Före & Efter












Håll muspekaren över varje bild för att se skillnaden (syns bara genom dator). Alla "före"-bilder har ingen behandling över huvudtaget. "Efter"-bilderna är redigerade antingen endast i Camera Raw eller Camera Raw och Photoshop. Glöm inte kika in min kategori "Före & Efter" om du vill se mer!
Lämna en åsikt? :)
5 kommentarer

Valentine
Skrivet: 2016-02-14 ▲ 11:20:38 / Kategori: Personligt - Rebecka

Canon EOS 5D mark III, Canon EF 50/1,2 L USM
Glad alla hjärtans dag på er! Gabriel kommer ner från Sälen så det kommer bli en fin dag för mig! 
Lämna en åsikt? :)
2 kommentarer

Last days of dancing
Skrivet: 2016-02-13 ▲ 10:30:00 / Kategori: Foto - Självporträtt

Canon EOS 5D mark III, Canon EF 50/1,2 L USM
 
Några självportätt jag fotade igår. När jag fick in dem i datorn och redigerade igårkväll blev jag alldeles till mig av skärpan som dessa bilder fick, knivskarpt precis vid ögonen, alltså mitt nya 50mm fortsätter att häpna!!
Lämna en åsikt? :)
6 kommentarer

Slaskväder
Skrivet: 2016-02-10 ▲ 16:16:54 / Kategori: Personligt - Vardag

Canon EOS 5D mark III, Canon EF 50/1,2 L USM
 
Imorse när jag vaknade öste snön ner och nu har vi återigen slask på marken. Tog en promenad och fotade kanske några av de tråkigaste bilder som går att fota men behöver väl inte vara så fint jämnt. :)
Lämna en åsikt? :)
2 kommentarer

Desserter från Öland
Skrivet: 2016-02-05 ▲ 14:45:30 / Kategori: Foto - Övriga foton

Canon EOS 5D mark III, Canon EF 70-200/4,0L IS USM eller Canon EF 50/1,4 USM eller Canon EF 16-35/2,8 L USM II
 
Här är slutresultatet från en fotografering jag gjorde för restaurangen där jag jobbade i somras! Det var nog första gången jag tog riktiga bilder på mat eller i detta fall desserter och det var så roligt!! Det tog längre tid än vad vi trodde och eftersom det saknades harsyra till en dessert (den ni ser sist i bild) följde jag även med Gabriel, som är ansvarig för alla desserter, ut och plockade lite.
Lämna en åsikt? :)
4 kommentarer

Magiska morgonen i januari
Skrivet: 2016-02-03 ▲ 18:16:47 / Kategori: Foto - Djurliv, Personligt - Rebecka

Canon EOS 5D mark III, Canon EF 16-35/2,8 L USM II eller Canon EF 50/1,2 L USM
Se de första bilderna från denna vackra turen med hundspann här.
Lämna en åsikt? :)
4 kommentarer

En kall plåtning
Skrivet: 2016-02-02 ▲ 15:29:32 / Kategori: Personligt - Rebecka

Canon EOS 7D, Canon EF 70-200/4,0L IS USM
 
Gabriel kom hem i söndags för snabb visit som vanligt eftersom han jobbar uppe i Sälen. Jag har velat ta ny headerbild till bloggen och det gjorde vi i söndags! Vi testade lite olika miljöer (bland annat där ni ser i detta inlägg) men jag fastnade för de vackra rötterna som ni kan se i första headerbilden... Det blev en lite gladare bild än vad jag vanligtvis brukar ha också, Gabriel var bra på att få mig att le fastän jag frös knäna av mig! :D
Lämna en åsikt? :)
2 kommentarer
Jag som driver denna bloggen heter Rebecka och jag kommer från Göteborg men bor numera i Skövde. Ett av mina största intressen är fotografering och här i bloggen skriver jag och uppdaterar om just foto samt även lite om min vardag och mina tankar. Jag är 23 år gammal och har sedan hösten -14 pluggat "Webbutveckling" på högskolan. Välkommen till min lilla värld!