Liten förändring - stor skillnad
Skrivet: 2013-10-02 ▲ 20:14:05 / Kategori: Övrigt - Före & Efter

Canon EOS 7D, Canon EF 50/1,4 USM eller Canon EF 16-35/2,8 L USM II + Canon Speedlite 600EX-RT
 
Jag gjorde ju om lite i mitt rum förra veckan och här är resultatet. Jag tycker det känns mycket mindre rörigt och väldigt mysigt. Nu ska jag bara få ljusen att rinna ner över vinflaskorna (ungefär såhär) så måste köpa ett par andra ljus som droppar (någon som har tips på vart man kan köpa "droppljus"??) Jag älskar gamla grejer och den stilen kommer definitivt prägla mitt hem i framtiden! Längtar tills jag får inreda mitt eget hus/lägenhet... :)
Lämna en åsikt? :)
11 kommentarer

Kommentarer
▲ Nea ➟ blogg/hemsida: http://palomitas.blogg.se

Håller med om att det blev mysigare :)
Tips: Ställ ljusen ute när det blåser lite, då börjar de rinna. Håll koll på dem bara, de brukar slockna istället ibland.

Vad gör du nu när du inte går i skolan förresten?

Kram<3


Svar: Åh, tack, ska pröva detta!! :)
Jag jobbar och står i, haha.. Lyckades få ett sommarjobb två veckor efter studenten och började dagen efter de ringde mig. Sedan dess har jag fått förlängning och vi tar nu månad för månad, oktober är det jobb som gäller i alla fall, jag får se hur det blir i november. Jobbar från 8-16.20 plus att jag har lite restid till jobbet så mycket annat än det har man egentligen inte tid med. Försöker passa på under helgerna när man för en gångs skull slipper läxor ;) Efter årsskiftet blir det lite resa med en kompis!

Så kul att du skrev förresten, det var länge sedan! Hur är det med dig? :) Det är sista året i skolan för dig va? Kramar ♥
Rebecka Stålbrand

Postat den 2013-10-02 klockan 21:27:33
▲ Amanda [SPONTAN] ➟ blogg/hemsida: http://spontan.blogg.se

Åh vad mysigt du har det :)

Postat den 2013-10-02 klockan 21:37:17
▲ Jenny ➟ blogg/hemsida: http://littlephotography.blogg.se

vilken bra idé, det dära med vinflaskorna!

Jag gillar mest ljusa rum!

Svar: Sett det vid flera tillfällen förut och det är ju bara så himla fint, var tvungen att ha det så... ;)
Det gör jag med! Men i mitt hopplösa fall (bor i källarn med uterum alldeles utanför = inte mycket dagsljus...) så får man pynta upp det med lite mysiga ljus i stället. :)
Rebecka Stålbrand

Postat den 2013-10-02 klockan 22:02:12
▲ Anna Holm ➟ blogg/hemsida: http://annamarialouiseholm.blogg.se/

Fint! Jag har lite samma stil i mitt rum, fast inte lika städat ^^

Postat den 2013-10-02 klockan 22:43:15
▲ Nea ➟ blogg/hemsida: http://palomitas.blogg.se

Tur att du har fått jobb! Det blev alltså inte "grattis till arbetslösheten", som man hör från så många :P Just nu känns det där med att jobba så mycket bättre än att gå i trean. Lite för mycket plugg och väldigt mycket för lite tid. Åh, vad jag längtar efter att ha helg utan att behöva plugga en massa. Men annars är det bra med mig. Trots allt är det ganska skönt att veta vad jag ska göra närmaste tiden, skolan är ju faktiskt en trygghet. Men att gå i skolan utan en massa att göra hemma skulle vara det ultimata, helt klart. Känns det inte konstigt att inte gå i skolan efter att ha gjort det i 12 år?

Japp, jag går i trean. Helt sjukt egentligen, jag började ju precis 1:an? Men jag känner, i alla fall just nu, hur skönt det ska bli att slippa skolan. (Om jag nu inte får för mig att söka till universitet precis efter, men jag tror inte det.) När började du söka jobb inför sommaren förresten? Oavsett om ska plugga vidare direkt eller inte så kommer jag ju att behöva ett jobb i sommar.

Förra veckan beställde jag studentmössa, helt sjukt... Jag fattar inte riktigt att det faktiskt är JAG som ska ta studenten nästa år. Känner någon slags skräckblandad förtjusning... Hur som helst är det sjukt mycket (plugg och annat) som ska göras innan dess.

(Jag kan verkligen inte skriva korta kommentarer... Hehe;))

Hoppas att du får en bra dag! (och tänk lite på mig som sitter med plugg upp till öronen...)

Svar: Jaa, men det var ju på håret... Jag kunde lika gärna blivit utan (det är ju typ bara kontakter som gäller tyvärr). Fast jag har ju gått miste om ett sommarlov (haft en semestervecka i Italien bara) och det känns lite jobbigt att inte fått varva ner ordentligt, speciellt efter stressiga tredje året. Men man måste ju ta chansen att jobba, man vet aldrig när man kan få ett jobb liksom. När alla började skolan kändes det himla konstigt. Jag vill också!? Haha... men det är SÅ skönt att slippa läxor, press inför prov och allt sånt där. Men som du säger, det var verkligen en trygghet att gå dit varje dag. Så jaa, det känns ganska så konstigt att inte gå i skolan längre, jag tror dock det hade varit större skillnad om jag inte jobbat för nu har jag ju en ny rutin och vardag.
Sådär kände jag mig också... två år hade bara flugit iväg. Ta vara på tiden!! Och alla roliga saker ni kommer göra! Hmm, jag tror jag började söka jobb i januari, februari någon gång... Fråga alla bekanta som du känner, det är nog den mest troliga vägen att få ett jobb.

Åhh, min studentmössa ligger alldeles bredvid mig... minnen alltså! ;) Hela studentdagen är helt crazy, känslor upp och ner och en jäkligt lång men fantastisk dag! Men du, då jobbar väl du på ett projektarbete i år? Vad gör du för något? :)

Och jag älskar långa kommentarer, så kul att ha en konversation (även om det kanske är krångligt just här i kommentarerna men strunt samma!!) Jag ska absolut tänka på dig med allt plugg, stackare... Kämpa på, det kommer bättre tider - väldigt snart!! :) Kram
Rebecka Stålbrand

Postat den 2013-10-03 klockan 09:19:04
▲ Julia ➟ blogg/hemsida: http://kindofjulia.se

Så mysigt och fint! :)

Postat den 2013-10-03 klockan 09:49:18
▲ MOA - hobbyfotograf ➟ blogg/hemsida: http://moahakansdotter.blogg.se/

Åh vad mysigt det blev :) jag längtar också något sjukt efter att få inreda mitt eget boende!

Svar: Ellerhur :) Jaa, haha, det lär bli himla kul när den dagen kommer!
Rebecka Stålbrand

Postat den 2013-10-03 klockan 12:05:33
▲ Ellen (alatariel) ➟ blogg/hemsida: http://alatariel.papper.fi

Åh vad fint! Gillar verkligen flaskorna som ljusstakar! ^^

Svar: Tack!! Jag med, passar perfekt till allt det andra :)
Rebecka Stålbrand

Postat den 2013-10-03 klockan 17:55:19
▲ Nea ➟ blogg/hemsida: http://palomitas.blogg.se

sv: Det där med kontakter har man hört innan... Det är egentligen väldigt synd att man måste ha en massa kontakter idag. Det blir ju väldigt svårt om man då inte har några. I vår hade jag tänkt börja söka jobb i tid, men så tänkte jag ju förra året också. Och då började jag alldeles för sent. I och för sig var det helt klart värt att ha ledigt (nästan) hela sommarlovet, jag tror verkligen att jag behövde det. Men det hade inte varit helt fel att ha haft lite extra pengar sparade... Egentligen är det mest det här med att inte ha några läxor och inga prov som jag längtar till mest. Att bara vara i skolan är ju inte så jobbigt. Så med tanke på att jag är trött redan nu och det är nästan hela året kvar, så ska jag nog inte söka universitet direkt (det hade jag iofs inte tänkt heller...).

Jag kan inte riktigt fatta att det inte ens är ett år kvar. Nu börjar "sista gången": sista riktiga höstlovet, sista julen i gymnasiet. Sista kemiprovet osv. På tal om det så har jag sista idrottsprovet (någonsin!) imorgon, yeyy!

Vi har ju inte projektarbete som ni hade, utan gymnasiearbete (försökskaniner, det är vi det...). Det är olika på olika skolor, men min skola bestämmer i princip allt. Vem man ska jobba med, vilket ämnesområde man får (vi fick iaf önska...). Men hittills är jag nöjd med hur det har blivit. Sen ska vi "bara" jobba med GA på speciella GA-dagar. Jag och min klasskamrat ska i alla fall kolla hur C-vitaminhalten påverkar av kokning m.m. Vårt GA är mycket mindre än ert PA (säger dem iaf...), dessutom kan man bara få godkänt eller inte godkänt (vilket de knappast kommer sätta på någon). Så det verkar ganska lugnt. Dessutom ska det in redan i februari, tror jag. På det hela taget tycker jag att det är ganska skönt att slippa GA, som ni hade det. Det är tillräckligt mycket som det är med alla andra kurser. Att GA sen är sjukt okreativt är trist. Det blir mer som ett vanligt arbete, bara att man håller på längre. Men, men...

Det är väl just för att jag vet att det kommer att bli bättre snart som jag orkar kämpa på. Hade jag haft tre år kvar vette sjutton om jag hade orkat plugga så här mycket... Jag ser i alla fall slutet på allt plugg! :D

Trevlig kväll! <3


Svar: Hahaha, alltså dessa kommentarer... har inte hunnit svara förräns nu!
Precis, det är verkligen dåligt... Åh, jag hade ett tre-veckors sommarjobb mellan tvåan och trean. Jag kommer ihåg när jag började trean att det kändes som jag knappt hade haft något lov alls och det var första gången jag var sådär riktigt otaggad på att börja igen. Men sant, pengar är alltid kul att ha sparade så man kan köpa sig något! :) Tycker du gör rätt i det, att börja plugga med en gång efter studenten alltså... jag förstår inte varför många gör det? Jag tycker det är sunt att få ta lite time-out ett tag, ett sabbatsår där man funderar på vad man vill göra härnäst och kanske få lite jobberfarenhet samt resa lite!

Haha, jaa, åh kände precis så för ett år sedan! Galet... Hoppas provet gick bra!! ;)

Just det ja, det har jag ju faktiskt hört om innan. Vi la ner så sjukt mycket tid på projektarbetet alltså, så lite "fuskigt" känns det när ni får sådant upplägg. :o Shit vad tråkigt att inte få bestämma själv?? Fast då slipper man ju beslutsångesten och idétorkan under sommarlovet då man var tvungen att komma på vad man ska ha som PA. Låter som ett intressant ämne du har fått.... ;) Precis, PA var ganska jobbigt som låg på toppen av allt annat plugg. Det kunde man alltid jobba med om man inte hade läxor eller prov så man blev liksom aldrig fri, inte ens på loven. Jag jobbade som fasiken med PA under alla loven så det kändes knappt som lov!

Det är bra! Ja, man räknar ju ner till studenten så klart man har ju något att se fram emot jäkligt mycket under hela trean. Det blir som ett mål och det känns lite overkligt när dagen faktiskt kommer, fortare än man tror!

Kram och hoppas du har en någorlunda pluggfri helg! ♥
Rebecka Stålbrand

Postat den 2013-10-03 klockan 21:13:30
▲ Kitty ➟ blogg/hemsida: http://kittysphoto.blogg.se

Vart har du köpt de små klädnyporna? Har letat överallt men hittar dom inte! :/

Svar: Åh, jag har för mig jag köpte dem på Panduro! :)
Rebecka Stålbrand

Postat den 2013-10-04 klockan 09:25:06
▲ Julia Lindén ➟ blogg/hemsida: http://julialinden.weebly.com/blogg

Mysigt var ordet! Så fint med ljusen.

Postat den 2013-10-04 klockan 20:07:21



Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (syns bara för mig)

Bloggadress/Hemsida:

Kommentar:

Trackback
Jag som driver denna bloggen heter Rebecka och jag kommer från Göteborg men bor numera i Skövde. Ett av mina största intressen är fotografering och här i bloggen skriver jag och uppdaterar om just foto samt även lite om min vardag och mina tankar. Jag är 23 år gammal och har sedan hösten -14 pluggat "Webbutveckling" på högskolan. Välkommen till min lilla värld!