Den dröm som alla drömmar drömmer
Skrivet: 2012-06-17 ▲ 20:29:26 / Kategori: Personligt - Mina köp

Foton tagna med Canon EOS 400D, Canon EF 50/1,4 USM
Mitt nya Canon EF 70-200/4,0L IS USM
Lämna en åsikt? :)
23 kommentarer

Kommentarer
▲ aleks ➟ blogg/hemsida: http://MyLifeByPictures.blogg.se

ÅÅh jag har också det objektivet! :D
Älskar det! ^^

Postat den 2012-06-18 klockan 10:11:32
▲ Cissy ➟ blogg/hemsida: http://BlackieSixx.blogg.se

Åhh, men det objektivet vill jag också ha ♥
Va fick du ge för det?

Svar: Det är underbart! ♥ Ungefär 9000 kr, i USA :)
Rebecka Stålbrand

Postat den 2012-06-18 klockan 23:17:15
▲ Julia ➟ blogg/hemsida: http://juliasmagazine.blogg.se

Åh vill också ha! :)

Svar: Jaa, vem vill inte egentligen? :)
Rebecka Stålbrand

Postat den 2012-06-19 klockan 20:54:44
▲ E M M A H O L M . S E ➟ blogg/hemsida: http://www.emmaholm.se

Åh har också det fast utan IS, bästa köpet någonsin! :)

Svar: Instämmer helt och hållet!! ;)
Rebecka Stålbrand

Postat den 2012-06-21 klockan 15:44:42
▲ Sessan ➟ blogg/hemsida: http://impalaa.blogg.se

Ååå vad roligt, vore roligt om du ville skriva om objektivet när du fotat in det lite & gärna jämföra med 70-300:an för det var den du hade innan va?

Svar: Jag har faktiskt fått sålt 70-300 och har inte tänkt på att jämföra objektiven men kanske kan fixa fram lite gamla bilder med 70-300 och sedan i slutet av sommaren när jag tagit lite mer med 70-200 göra en jämförelse. Vi får se, helt enkelt!! :)
Rebecka Stålbrand

Postat den 2012-06-25 klockan 14:57:26
▲ Sessan ➟ blogg/hemsida: http://impalaa.blogg.se

Vad roligt att du fick sålt det andra såpass fort ändå.

Postat den 2012-06-26 klockan 08:46:48
▲ Emelie ➟ blogg/hemsida: http://faiithfull.blogg.se

Damn :o

Postat den 2012-06-27 klockan 19:33:35
▲ fotokoffe ➟ blogg/hemsida: http://fotokoffe.blogg.se/

Nära på att köpa det objektivet men blev 100-400mm istället. Är du nöjd med ditt objektiv?

Svar: Åh, vad kul att kunna komma så nära! :) Jag är supernöjd!!
Rebecka Stålbrand

Postat den 2012-06-27 klockan 21:58:11
▲ Ida

har objektivet bildstabilsator? :)

Svar: Ja, det har det. :)
Rebecka Stålbrand

Postat den 2012-10-15 klockan 15:22:37
▲ Monica ➟ blogg/hemsida: http://monicasdal.blogg.se

Åh vilket fint objektiv du köpt.
Skulle med vilja ha ett sånt men har inte den ekonomin.
Såg ett sånt på net on net fast för 9790 kr.
Dem brukar ha bra priser.
Hur kommer det sig att du köpte objektivet i Usa?

Svar: Tack! Oj, det var ju billigt för att vara i Sverige, det ligger ju på 11-12000 på många sidor jag kikat på. Min pappa var bortrest till USA med jobbet och eftersom det är mycket billigare att köpa kameraprylar och objektiv i USA fick det bli så, man sparar en hel del på det. :)
Rebecka Stålbrand

Postat den 2012-11-06 klockan 20:49:07
▲ frida ➟ blogg/hemsida: http://svenssonfru.blogg.se

Det där objektivet du har på bilden, kan det vara bra att använda om man ska fota på bröllop som i kyrkan och på festen efteråt? tacksam för svar :D kram

Svar: Det tror jag absolut! Det beror såklart lite vilket ljus det är i kyrkan och på festen men om du inte vill störa så mycket kommer du ju kunna zooma in en del på ett avstånd och det är ju skönt. Även på festen när du inte vill att gästerna ska se att du fotograferar dem, blir lättare att fånga ögonblick då! :) Kram!
Rebecka Stålbrand

Postat den 2013-04-27 klockan 22:04:33
▲ frida ➟ blogg/hemsida: http://svenssonfru.blogg.se

Mm, lite tänk så att jag skulle vilja ha ett objektiv då gästerna inte vet om att jag fotar dem, mycket bättre då, och man får dem där ögonblicken :D hehe
men vad skulle du annars rekommendera för objektiv? :)
kram

Svar: Joo, men det tror jag absolut detta objektiv hade presterat bra på. ;) Hmm, jag vet inte riktigt vad du är ute efter? Men jag rekommenderar alltid objektiv med låg bländare, speciellt fasta objektiv. De brukar snabbt bli favoriter och det objektiv jag själv använder mest är 50mm f/1,4, vilket är kanon! :) Men om du vill komma lite närmare kanske du ska satsa på 85mm eller något? Haha, jag vet faktiskt inte. :) Kram!
Rebecka Stålbrand

Postat den 2013-04-28 klockan 11:04:03
▲ frida ➟ blogg/hemsida: http://svenssonfru.blogg.se

Okej :) vet inte riktigt själv vad jag är ute efter, ska fota min stora systers bröllop i augusti och då vill jag ju få så bra bilder som möjligt. =) bra tips vad jag ska tänka på just när jag ska fota? =)
jag har ett objektiv som är 17-85mm tror du det är bra? det satt på kameran när jag köpte den. har en canon Eos 60D :D kram

Svar: Det är klart, så spännande! :) Jag har själv aldrig fotat bröllop (blir också min första gång i sommar) men såg att Nevnarien just skrivit ett kanon inlägg om en del tips, läs här: http://nevnarien.se/2013/april/tips-brollopsfotografering-2.html.
Hmm, 17-85mm har du ju mycket valmöjligheter med. Det kan ju vara kul att fånga lite vidvinkelbilder på miljön i kyrkan osv. och då fungerar ju det objektivet kanon. Dessutom kan du ju zooma in till 85mm på kanske detaljer men också porträtt. Dock brukar normalzoom/standardobjektiv inte ha så låg bländare så det är väl där kruxet ligger i så fall. :) 60D har jag flera kompisar som har, den verkar jätte bra! :D Kram!
Rebecka Stålbrand

Postat den 2013-04-28 klockan 19:41:38
▲ Frida ➟ blogg/hemsida: http://svenssonfru.blogg.se

Jo, ska bli mycket spännande detta med att fota bröllop. Jag har sugit in all information och tips hos nevnarien. Var ett riktigt bra inlägg av henne! Objektivet jag har är ett bra objektiv för att vara ett kitobjektiv. men man vill ju ha mer än så =) hehe har några månader på mig att spara mig till ett objektiv tills det är dags, men man vill ju testa det innan med. Vad tycker du är bäst att fota för iso och det där i en kyrka och på porträtt och detaljer? Jag fotar inte så mycket, inget tålamod men jag har bestämt mig att jag måste bli bättre och behärska mitt tålamod, jag är en sån tjej som vill få allt sådär bra direkt. hehe jag har ju en bra kamera som jag måste använda :) kram

Svar: Härligt! Jaa, det låter som ett bra kitobjektiv, bra brännvidder. Det är klart! Hmm, det beror helt och hållet på vad det är för ljus i kyrkan. Kolla upp det innan och åk till kyrkan för att kolla in ljuset osv, testa dig fram därefter. Ha tillräckligt snabb slutartid för att det inte ska bli rörelseoskärpa och anpassa ISO därefter. Så låg bländare som möjligt skulle jag vilja säga. :) Haha, känner igen mig lite i det där, men det är ju troligtvis ingen som blivit bra på ett ögonblick så tålamod, övning och känsla krävs väl. :) Kram!
Rebecka Stålbrand

Postat den 2013-04-29 klockan 10:01:21
▲ Frida ➟ blogg/hemsida: http://svenssonfru.blogg.se

Jag får åka till kyrkan & spana in lite hur ljuset är osv. bra att veta. och få testa lite! Vad för ISO brukar du köra på då? Jag är ny detta med manuell så hoppas klara av det, men får jag öva nu så kommer det nog sitta fint. det är ett par månader kvar =) som tur är..
vad föredrar du annars för bra objektiv om man fotar mycket, djur, porträtt rörelseobjekt osv? är ur dålig på objektiv vad som är bra osv.. Jo, tålamod är svårt ibland speciellt när man vill få allt så bra som möjligt och att man ska klara av allt så fort. men bara öva och hoppas klara av det när de väl är dags den 3 augusti. =) kram

Svar: Jamen, det är nog lättast så! Man får testa sig fram lite :) Jag kör på så lågt ISO som möjligt, allt beror på vilka förutsättningar osv. :) Djur och rörelse rekommenderar jag telezoom och porträtt gärna objektiv med stor bländare, fasta objektiv så som 50mm och 85mm kanske. Men skulle säga att telezoomet också fungerar till porträtt. Det är klart! Jag tror absolut det kommer gå bra för dig :) Kram!
Rebecka Stålbrand

Postat den 2013-04-30 klockan 21:00:29
▲ Frida ➟ blogg/hemsida: http://svenssonfru.blogg.se

Okej, tack så himla mycket för alla tipsen =)
när väl dagen är här sedan så hoppas jag att bilderna kommer att bli kanon fina =) ett måste, hehe.
Jag ska ha i tanken de där med djur & rörelse bilder att du rekommenderar telezoom och att porträtt gärna får ha stor blädare på objektivet man köper. =) Men jag fotar nog mer min hund och när sambon tävlar =) så detta objektiv du har ovan är nog perfekt för det?? Tack för du håller tummarna för att det ska gå bra för mig :) kram

Svar: Haha, det var faktiskt bara kul! :)
Ja, det skulle jag absolut säga, perfekt för djur och rörelse. Snyggast blir effekten när du har objektivet inzoomat (på 200mm) så stå en bit ifrån motivet. :) Då blir bakgrundsoskärpan mycket snygg (använd lägsta bländare).
Absolut, tror et kommer gå väldigt bra för dig! :) Kram!
Rebecka Stålbrand

Postat den 2013-05-03 klockan 05:49:57
▲ frida ➟ blogg/hemsida: http://svenssonfru.blogg.se

Bra när man kan få tips av andra som är lite mer erfarna, synd man inte bor närmare så man kunde träffa bloggare osv. Vore trevligt!
Tack ännu för ett tips om det där med inzoomat på 200mm osv. bra med enkla små tips.
Jodå, det ska nog gå finemang när väl dagen är här. bara öva öva och åter öva :) så ska det nog allt gå. kram!

Svar: Det hade verkligen varit kul! Har velat gå på fototräffar och sådant men de flesta hålls ju i Stockholm och jag har inte råd att ta mig dit. :/
Det var så lite, bara kul att kunna hjälpa! :) Yes, så är det! Lycka till :) Kram!
Rebecka Stålbrand

Postat den 2013-05-03 klockan 19:03:54
▲ frida ➟ blogg/hemsida: http://svenssonfru.blogg.se

Jag hade med velat gå på den där fototräffen, men som du säger inte råd att åka dit osv. blir så dyrt! Men hade varit kul att få träffa bloggare och få lite mer erfarenhet av just foto.

Jo, kul när man kan hjälpa andra via bloggen osv. häftigt att det finns. Tack så himla mycket! Kram

Svar: Exakt! Ja, det hade varit himla kul :)
Jaa, det är faktiskt lite häftigt!! :) Det var så lite! Kram
Rebecka Stålbrand

Postat den 2013-05-04 klockan 15:43:55
▲ fria ➟ blogg/hemsida: http://svenssonfru.blogg.se

Jo, det hade de verkligen varit :)
fotade bröllopsparet lite idag när vi var hemma hos min kära mor, öva öva öva. =) hehe
kram

Svar: Åh, vad spännande! Gick det bra? Haha, jaa, öva på! :) Kram
Rebecka Stålbrand

Postat den 2013-05-05 klockan 19:03:43
▲ frida ➟ blogg/hemsida: http://svenssonfru.blogg.se

Det gick bra, men blir att öva mer och mer.
när dagen väl är här så ska det verkligen sitta kanon :D
får inte bli några tappar alls.
kom att tänka på en sak, jag har ju canon 60D och objektivet som du har ovan passar det min kamera? blev osäker. kram kram

Svar: Kul! Haha, jadå, det är jag övertygad om :D
Ja, det tror jag i alla fall, jag kan ju ha den till min 400D också så det vore väldigt konstigt om du inte skulle kunna ha den. Kram!
Rebecka Stålbrand

Postat den 2013-05-06 klockan 21:35:35
▲ Frida ➟ blogg/hemsida: http://svenssonfru.blogg.se

Vad bra :) det borde ju passa, med tanke på att det är en canon kamera + att objektivet är canon :)
men man blir ju lite osäker. =) hehe
så då tänkte jag att bättre att höra med dig som kanske har lite mer koll än mig :D hihi tack för du svarar på alla mina tokiga frågor =) kram

Svar: Jaa, vore väldigt konstigt annars! :)
Hahaha, inga problem, bara kul :D Kram!
Rebecka Stålbrand

Postat den 2013-05-08 klockan 10:36:33
▲ frida ➟ blogg/hemsida: http://svenssonfru.blogg.se

Jo, det vore lite konstigt :) hehe
hoppas få objektivet i 25 års present :D vore kanon
Ha en fin kväll kram

Postat den 2013-05-08 klockan 18:30:50
▲ Frida ➟ blogg/hemsida: http://svenssonfru.blogg.se

Hej, minns du mig? Jag som frågade dig massvis om det vita fina objektivet ovan :) Vet du vad? NU äntligen är det där mitt också. *Glädjeskutt* Tänk vilken glädje det kan vara när man vill ha ett objektiv så himla mycket. =) hihi Du tar såna himla fina bilder :) kram

Svar: Heej du! Jadå, klart jag minns! :) Åh, men åh vad kul för dig!! Tror du kommer vara grymt nöjd med det! Det förstår jag, man blir alldeles till sig när man äntligen får något man velat ha så länge. ;) Tack, snälla ♥ Kram
Rebecka Stålbrand

Postat den 2013-09-19 klockan 21:30:17



Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (syns bara för mig)

Bloggadress/Hemsida:

Kommentar:

Trackback
Jag som driver denna bloggen heter Rebecka och jag kommer från Göteborg men bor numera i Skövde. Ett av mina största intressen är fotografering och här i bloggen skriver jag och uppdaterar om just foto samt även lite om min vardag och mina tankar. Jag är 23 år gammal och har sedan hösten -14 pluggat "Webbutveckling" på högskolan. Välkommen till min lilla värld!