Designtips: Animerad header
Skrivet: 2012-07-28 ▲ 14:00:00 / Kategori: Övrigt - Tips

Som ni ser just nu har jag en animerad header, eller ett bildspel i headern och det är väldigt många som frågat om den sedan jag skaffade en sådan i början av året. Detta är alltså ingen animation gjord i Photoshop utan en del koder som är inlagda i både stilmallen och kodmallen. Jag tänkte nu dela med mig av detta tips!
 
Följ de olika stegen: 
1. Lägg in denna koden i stilmallen under #header { avsnittet (alltså inte efter endast denna raden utan efter hela avsnittet).
#EmilyPictureBackground {
float: center;
margin-right: 0px; }
 
2. Nu ska du däremot kolla i #header { avsnittet och se till så att den första bilden (BILD 1) i ditt bildspel finns inlagt här samt att bredden och höjden stämmer.
 
3. Lägg sedan in den långa koden i rutan nedan, den ska ligga i kodmallen precis ovanför </head>. Glöm inte att göra detta på alla de olika kodmallarna!
 
4. Sista koden ska också ligga i kodmallen men alldeles efter <div id="header">.
<div id="EmilyPictureBackground">
<img src="BILD 1" width="BREDDEN" height="HÖJDEN" id="EmilyPicture">
</div>
<script type="text/javascript">
RunSlideShow("EmilyPicture","EmilyPictureBackground",
"BILD 1;BILD 2;SISTA BILDEN",5);
</script>
 
Du kan lägga in så många bilder du vill, glöm bara inte att få med detta tecknet ; emellan, detta gäller dock inte efter sista bilden. Numret "5" som står efter sista bilden anger hur länge du vill att en bild ska visas i sekunder innan den byter till nästa bild. Kom ihåg att även denna kod ska ligga i alla kodmallarna!
 
 
Klart! Jag rekommenderar att du sparar dina bilder i jpg eller png för högsta kvalité, glöm inte att vara noga med att ange rätt bredd när du laddar upp på blogg.se. För att vara säkrast, klicka i 1000 i bredd, din header bild kan alltså inte vara bredare än 1000 pixlar. Om ni har några frågor, kommentera inlägget så svarar jag så gott jag kan!
 

Lämna en åsikt? :)
44 kommentarer

Kommentarer
▲ sandra ➟ blogg/hemsida: http://sandraoutinen.blogg.se

hur man kodar en design! :D

Svar: Haha, då ska du kolla in www.designadinblogg.se!! ;D
Rebecka Stålbrand

Postat den 2012-07-28 klockan 14:33:29
▲ ida

jag skulle vilja ha lite fler fototips. på t ex vad man kan fota, hur man får fina motljusbilder. skulle även vilja ha lite behind the scenes videos.

Svar: Jag ska försöka ha det i åtanke, tack för förslagen!
Rebecka Stålbrand

Postat den 2012-07-28 klockan 14:53:02
▲ Elin T ➟ blogg/hemsida: http://elintfoto.blogg.se

Skitbra tips! :D Tack så mycket :)

Postat den 2012-07-28 klockan 16:13:40
▲ Nea ➟ blogg/hemsida: http://palomitas.blogg.se

Åh, precis den koden jag har letat efter! Håller på att lägga in den, men det går lite sådär... Såhär långt har jag kommit: http://palomitas.blogg.se/testblogg/?tmp=168282 . BIlden flyttar på sig innan den byts, störande...

Hoppas iaf att du har det bra i Scottland!
Kram<3

Svar: Kul! Aha, tror det kan bero på dropdownmenyn du har över, om jag kommer ihåg rätt har jag för mig att man inte kan ha något annat element över. Du kan ju pröva om det ser lite bättre ut utan i alla fall! :)
Tack och kram! ♥
Rebecka Stålbrand

Postat den 2012-07-28 klockan 22:32:15
▲ Alice (: ➟ blogg/hemsida: http://fotohunden.blogg.se

Tack så jättemycket för tipsen! Men jag har fått ett litet problem kolla på http://aliceteeeestblogg.blogg.se/ du ser när bilderna skiftar så ser du problemet. Har du någon aning om hur man fixar det? :)

Svar: Så lite så! Aha, ser problemet.. Hmm, de tär lite svårt för mig att svara på rakt av, jag har för mig jag hade problem med det också i början! Kommer inte ihåg vad jag ändrade bara, haha... Kolla om du har satt rätt mått på headern, både där du ändrar i kodmallen men också under header i stilmallen. Annars kan du väl höra av dig till mig så kanske jag kan titta på det? :) Kram!
Rebecka Stålbrand

Postat den 2012-07-31 klockan 14:42:09
▲ Linnea - A NEW KIND OF PHOTOGRAPHING ➟ blogg/hemsida: http://bycjs.blogg.se

Fototips på landskaps bilder :D
Och även ett inlägg hur du tänker när du ska fota något ..

kram

Svar: Ska tänka på det, nu när jag har en drös bilder att visa på från Skottland!! ;)
Haha, jag vet inte riktigt hur jag tänker, det skulle nog vara lite svårare att svara på. Kram!
Rebecka Stålbrand

Postat den 2012-08-02 klockan 20:27:44
▲ Wilma ➟ blogg/hemsida: http://macintosh.blogg.se

Jättebra :D. Inlägget ligger sparat på bl :).

Jag hade jättegärna velat veta hur man designar en blogg från grunden. Svårt att förklara är det dock. Om man jobbar i photoshop till exempel. Gör du hela designen där? Pressentation och menyn osv och sedan lägger in på bloggen. Var kommer då alla koder in i bilden osv? Hade velat veta hur en nybörjare kan börja. Jag har själv testat göra lite desiger fast haft samma stilmall som jag köpt, sedan ändrat lite färg, text, bilder i pressentation samt header men jag vet inte hur man bygger upp inläggningssida och pressentation osv.

Som sagt, dålig på att förklara men hoppas du förstår något.

För övrigt så totalt älskar jag din blogg. En av mina favoriter bland fotobloggar!

Svar: Tack!! Det var kul att höra!
Hmm, det blir lite klurigt eftersom att jobba med en bloggdesign kräver rätt mycket kunskap i photoshop. Jag arbetar till exempel med genomskinliga element och det är extra svårt att förklara just hur allt fungerar och hänger ihop. Jag själv är inte alls mästare ännu och har mycket kvar att lära, därför tycker jag www.designadinblogg.se är ett kanon hjälpmedel! Men jag förstår hur du menar, dock tror jag det skulle bli svårt för mig att göra ett inlägg om det. Jag började i alla fall precis som du och ändrade färg, bakgrund och så vidare. Till slut har jag byggt på min mall som den var från början till hur den ser ut idag. Med mycket hjälp av designadinblogg och google som är din bästa vän! ;) Hoppas du fick ett vettigt svar av mig nu, haha.

Tusen tack, det värmer verkligen!! ♥
Rebecka Stålbrand

Postat den 2012-08-02 klockan 21:19:50
▲ Alice (: ➟ blogg/hemsida: http://fotohunden.blogg.se

Hej, det är jag igen (som kommenterade här förut) jag fick ingen ordning på problemet. Tror du att du skulle kunna hjälpa mig? :)

Svar: Joo, det kan jag! Skicka gärna ett mejl till mig så kan jag hjälpa dig när jag kommit hem från Stockholm! :)
Rebecka Stålbrand

Postat den 2012-08-03 klockan 15:26:30
▲ Elsa hammarström ➟ blogg/hemsida: http://elsalinn.blogg.se

Hej! Jag har gått igenom de här tipsen flera gånger och kollat, men jag hittar verkligen inte där det ska stå "#header { avsnittet" vart i stilmallen ska den ligga?

Svar: Hej! Hmm, vad konstigt! Det ska ligga ganska högt upp i stilmallen. Du har inte en sån webbläsare du kan söka på ord genom att trycka på ctrl + F? Annars får du ju testa lägga till ett sådant avsnitt, sök på Google i så fall, där finns allt! ;)
Rebecka Stålbrand

Postat den 2012-08-04 klockan 18:22:22
▲ Louise ➟ blogg/hemsida: http://www.Island.blogg.se

Hej, sååå bra blogg! :) Jag skulle vilja ge ett tips till dig som vill bli fotograf och de är för första delen att skaffa domän, och sen så kan du skriva att du åker runt (I Göteborg trakterna) och fotograferar deras djur, poträtt och liknande, och sen om de vill att du kommer till tillexempel stockholm så kan du ju säga att de ska betala resan dit och hem :)

De jag skulle vilja ha nästa gång är en sådan kod som gör att de ALLTID kommer komma tillexempel "xoxo Lollo" -koden, en sån som Nellie Berntsson har på sin blogg :) (Nellieberntsson.se) , längst ner på varje inlägg..

Ha de bra, awsome blogg! :) Tack och adjö!

Svar: Hej! Åh, tack så mycket!! Och tack för det tipset, jag har kollat lite på domän till och från men aldrig riktigt kommit så mycket längre. Låter riktigt bra så som du säger! :)

Vet att designadinblogg.se har ett väldigt bra inlägg om det där så tycker du kan kolla upp det! Här är länken: http://www.designadinblogg.se/skapa-en-signatur-i-varje-inlagg/

Tack, detsamma! Kram!
Rebecka Stålbrand

Postat den 2012-08-05 klockan 21:41:01
▲ F R I D A - djur&natur fotograf ➟ blogg/hemsida: http://www.fridakarolin.blogg.se

jag skulle bli superglad om du la ut ett inlägg om hur du redigerar dina bilder, speciellt djurbilderna :) tack!

Svar: Planerar att göra ett inlägg där jag visar hur jag oftast redigerar mina bilder, får se när det kommer upp! :)
Rebecka Stålbrand

Postat den 2012-08-05 klockan 22:02:17
▲ Lollo ➟ blogg/hemsida: http://www.Island.blogg.se

Ojoj, tack så mycket för tipsen! :) men om du inte redan har skrivit hur man gör, och vill ge ut tips, kan inte du
1. Skriva hur man tonar bilder i en animerad header (helst i Photpshop elements 10 om du kan, har själv de och känner många som har och vill lära sig) Du har så på din header och blir Sååååå avundsjuk, du är ju sjukt duktig ;)

2. Lite kommentar grejer, tillexempel hur man skriver reglerna ovanför kommentar fältet, och hur man skriver 'på' själv kommentar fältet som du gjort 'du har väl läst reglerna' och lite sånt :) och som under kommentars fältet, välkommen tillbaka! :)

De blev lite mycket, men vill så gärna lära mig FROM the master ;)

Svar: Ingen orsak!! :) Förstår dock inte riktigt hur du menar med tonar bilder? :o Och skulle i så fall tyvärr inte kunna visa i Elements eftersom jag aldrig använt det själv.
Det med kommentargrejer ska jag tänka på i framtiden! :)
Hahaha, jag är långt ifrån en master!!
Rebecka Stålbrand

Postat den 2012-08-06 klockan 10:35:07
▲ Louise ➟ blogg/hemsida: http://www.Island.blogg.se

Haha eller inte, otroligt begåvad! :D

Postat den 2012-08-06 klockan 16:05:57
▲ Alice (: ➟ blogg/hemsida: http://fotohunden.blogg.se

Har mailat nu! :)<3

Svar: Har inte fått något mejl? :o
Rebecka Stålbrand

Postat den 2012-08-12 klockan 17:57:01
▲ Elvira ➟ blogg/hemsida: http://www.fotografelviraarnstrand.blogg.se

Hej! Jag har mailat dig, för det funkade inte när jag gjorde på min blogg och behöver akut hjälp!

Postat den 2012-10-20 klockan 18:04:35
▲ Felicia Andreasson ➟ blogg/hemsida: http://feliciafoto.blogg.se/

Hej Rebecka! :)

Jag försökte testa denna kod just nu men jag får inte riktigt bildspelet på rätt ställe där den ska vara. Var styr man vart bilden ska ligga? Känner mig sjukt seg fast jag ändå är ganska bra på webbdesign haha Skulle vara supersnällt om du kunde hjälpa mig!

Svar: Hej!
Jag kikade in på din blogg och jag ser inget som är fel, så du måste ha fått till det själv trots allt? Supersnygg design du har på bloggen din! Hör bara av dig igen om det är något krångel. :) Kram!
Rebecka Stålbrand

Postat den 2013-01-04 klockan 20:16:46
▲ Felicia Andreasson ➟ blogg/hemsida: http://feliciafoto.blogg.se/

sv: Jo lyckades lösa det själv iallafall :D det var stilmallen som krånglade tydligen :) Tack ändå! Haha känns fortfarande som jag inte är nöjd med min design tyvärr :/

Postat den 2013-01-05 klockan 12:14:14
▲ Mathilda ➟ blogg/hemsida: http://chiliz.blogg.se/?tmp=166461

Hejsan!
Jag vet att det här kanske är väldigt länge sedan du la ut och så, men jag gjorde det här idag.
Min header hoppar lite när den skiftar bild, vad ska jag göra åt det? För den har samma inställningar på höjd och längd över allt! :/

Här är länk till bloggen så att du kan kolla själv: http://chiliz.blogg.se/?tmp=166461

Tacksam för svar! :)

Svar: Hej!
Jag tror ändå det beror på höjden och längden du har sparat bilderna i. Man måste vara väldigt noga med att det verkligen är samma mått som du sparat samt angett i både stilmall och kodmall. Kolla en gång till så att alla bilder har exakt de måtten! Annars får du höra av dig igen. :) Kram!
Rebecka Stålbrand

Postat den 2013-03-17 klockan 13:52:29
▲ Mathilda ➟ blogg/hemsida: http://chiliz.blogg.se/

Hejsan!
Det är jag igen! Du hade rätt, hade bommat skriva in en 7:a på slutet av höjden. Tack för en jätte bra beskrivning på hur man gjorde dethär! :D

Svar: Hej!
Åh, vad bra, det är ju himla lätt att göra fel på den biten haha! :) Tack för att du säger det, blir himla glad att höra det! :D Kram!
Rebecka Stålbrand

Postat den 2013-03-17 klockan 20:43:08
▲ Lizette ➟ blogg/hemsida: http://lizzplace.com

Hej!
Jag använde koderna o det blev skitbra förutom på kodmallarna för arkiv, inlägg & Kategorier, headern är längst till vänster. tacksam för svar på vad jag har gjort fel haha :)

Svar:
Rebecka Stålbrand

Postat den 2013-05-16 klockan 20:02:08
▲ Julia Forsberg ➟ blogg/hemsida: http://jandy.blogg.se/

Hej! Det blir lite konstigt när bilderna skiftar. I firefox är det oftast bra när bilderna skiftar, ibland kan det bli lite hack eller så typ eller att headern försvinner. Men i google chrome och andra webbläsare ser det annars helt galet ut. Headern försvinner när bilderna ska skifta osv. För dig fungerar allting bra, i alla webbläsare. Skulle du kunna hjälpa mig?

Svar: Hejhej!
Jag har aldrig haft detta problemet och det ända jag kan råda dig är att kika igenom att du gjort precis som min tutorial säger. Var väldigt noga med vart koderna sitter, det är lätt att blanda ihop stilmall och kodmall samt om koderna ska sitta före eller efter andra koder. Var supernoga helt enkelt. :) Hoppas det fixar sig! Kram!
Rebecka Stålbrand

Postat den 2013-05-19 klockan 20:19:37
▲ Lily Rainstorm (i ett spel c:) ➟ blogg/hemsida: http://starstableworld.se

Åhhh gud tack snälla, funkar super och blir ju så fantastiskt fint och bra kvalitet! Har letat såååååå haha, tack! Ha det bra :D

Svar: Haha, åh vad roligt att höra! Så kul att det uppskattas! :D Tack, detsamma!
Rebecka Stålbrand

Postat den 2013-06-17 klockan 00:54:10
▲ Iza ➟ blogg/hemsida: http://bluefield.blogg.se

Hejsan! Jag har gjort allting som du har skrivit i inlägget men bilderna upprepar sig under headern typ.. Om du kollar in min blogg så så ser du hur det är. Vet du vad jag gjort för fel? :)

Svar: Hej! Hmm, du måste ha gjort något fel i steg 4 och det kan vara i första delen av denna koden där det står BILD 1 och du ska ange bredd och höjd. Kan det vara att du lagt in flera stycken bilder där så att säga? Endast bild nummer 1 ska finnas länkad där medan nedre delen av koden ska alla bilder i bildspelet länkas ("BILD 1;BILD 2;SISTA BILDEN"). Hoppas det fixar sig! :) Kram!
Rebecka Stålbrand

Postat den 2013-06-22 klockan 20:03:40
▲ Iza ➟ blogg/hemsida: http://bluefield.blogg.se

Åh tack det löste sig! Tusen tack också för detta inlägg, har letat som en galning efter dessa koder :)

Svar: Skönt att höra! Och roligt att det uppskattas!! :)
Rebecka Stålbrand

Postat den 2013-06-23 klockan 11:24:52
▲ Olivia ➟ blogg/hemsida: http://thelifeofadancer.blogg.se

Hejsan Rebecka! Först och främst vill jag berömma dig för en jättefin tutorial! :) Jag har följt alla steg (förmodligen gjort något fel) och jag undrar om du har webbläsaren google chrome? Om du har det kan du se om du ser samma problem som jag ser, att det inte blir någon mjuk överång mellan bilderna.

Tack så jättemycket i förhand!

Svar: Hej! Åh, så himla kul att höra, tack!! :) Koden ska fungera felfritt på alla webbläsare, jag har möjlighet att kolla i Chrome, Firefox, Explorer och Safari. Dock kan jag inte se att du lagt in koden alls på din blogg?
Rebecka Stålbrand

Postat den 2013-06-25 klockan 22:15:33
▲ Fiffi ➟ blogg/hemsida: http://lilystestiss.blogg.se

Hej! Detta har funkat förut, men nu när jag skulle göra det på en annan blogg funkade det inte. Den liksom bytar inte bild. Och så förstår jag inte, asså i #header, ska det vara samma bild där som på BILD 1 (det finns två sådana i kodmallen) där också? Så en bild ska alltså vara på 3 ställen? Jag vill verkligen få det att fungera, för det verkar bli såå fint! Kul att du delar med dig av tipset dessutom. Tacksam för svar! (länken är min testblogg, du kan kolla där!)

Svar: Hej! Det stämmer, bild nummer 1 i bildspelet ska finnas på alla tre ställen! Jag kan inte se vad problemet är tyvärr, men jag kan hjälpa dig om jag får tillgång till inloggning annars blir det svårt. Maila mig i så fall! Kram :)
Rebecka Stålbrand

Postat den 2013-06-26 klockan 11:47:19
▲ Olivia ➟ blogg/hemsida: http://thelifeofadancer.blogg.se

Oj, men gud förlåt! jag glömde visst och länka tesbloggen :) Here you go: ochi.blogg.se/testtest

Svar: Något som fortfarande är knasigt? För jag ser bara en jämn och fin övergång för alla bilderna. :)
Rebecka Stålbrand

Postat den 2013-06-28 klockan 14:35:07
▲ zoida.blogg.se ➟ blogg/hemsida: http://zoida.blogg.se/

Jag har en fråga :) Jag har använt mig av koderna du skrev här ovanför, har gjort precis som du har skrivit. Men bilderna i headern fyller inte ut hela headerområdet :o Kolla här: http://idahtt.blogg.se/test
Jag har gjort bilderna större, jag har laddat upp dom i större format på blogg.se, jag har ändrat storleken på headern men ingenting händer.

Svar: Jag kan tyvärr inte se felet bara genom att kika på bloggen utan måste in i stilmall och kodmallar för att bedöma. Om du vill kan jag ta en titt när jag har tid. :) Hör av dig i så fall! Kram
Rebecka Stålbrand

Postat den 2013-09-01 klockan 14:48:07
▲ ♣ Ida - Hon som föddes med LKG ➟ blogg/hemsida: http://idahtt.blogg.se

sv: jag kan skicka stilmall och kodmallar till din mail :)

Svar: Gör så! :)
Rebecka Stålbrand

Postat den 2013-09-03 klockan 08:11:06
▲ ♣ Ida - Hon som föddes med LKG ➟ blogg/hemsida: http://idahtt.blogg.se

skriv din mejl :)

Svar: [email protected]. :)
Rebecka Stålbrand

Postat den 2013-09-04 klockan 10:04:27
▲ Catalina Lindberg ➟ blogg/hemsida: http://catysdiary.blogg.se/

Vad är koden om man vill ha en sån header som du har? Men prickar under som man kan trycka på? Hittar den inte någonstans. Snälla hjälp!

Svar: Jag har använt mig av denna: http://flexslider.woothemes.com/ och sedan kollat lite tutorials på youtube. Jag satt i flera veckor och försökte klura ut hur man gjorde och till slut gick det! Jag kan göra bildspelet tack vare att jag har programmet Dreamweaver (och vet hur jag jobbar i det) plus att jag har en hemsida där jag kan ladda upp css och javascriptet. :)
Rebecka Stålbrand

Postat den 2013-09-22 klockan 19:26:04
▲ Catalina Lindberg ➟ blogg/hemsida: http://catysdiary.blogg.se/

Du har ingen lust att hjälpa mig med att bara göra om koden? Letat runt som en galning. Är inget proffs på det där med kodning men vill gärna starta igång en fotoblogg. :/ Förstår om du inte orkar, men skulle vara jädrans schysst.

Svar: Nej, det kan jag tyvärr inte. Den måste anpassas till varje blogg och det är alldeles för tidskrävande för mig att göra. Så sorry. :/ Du kan säkert starta igång fotobloggen med ett annat fint bildspel ju!! :)
Rebecka Stålbrand

Postat den 2013-09-23 klockan 14:01:30
▲ Jamaree Nakhowong Hansen

Ja, fantastiskt lyckades med detta men hur gjorde du med under kan man klick på som header under, på. Mellan Animerad header på sig.

Hoppas du svarar på det Kram!

Svar: Kul att du lyckades! Bildspelet jag har nu är inte densamma som i denna tutorial. Tyvärr tror jag inte heller jag kommer ta upp hur man gör eftersom det är ganska avancerat och du måste ha tillgång till både ett program du bygger hemsidor i ( ex dreamweaver) samt en uppladdningsbas för javascript, css med mera. Kram!
Rebecka Stålbrand

Postat den 2013-11-23 klockan 00:42:08
▲ Therese ➟ blogg/hemsida: http://theresegustavsson.webblogg.se

Har försökt med denna men fastnar på tvåan. Hur lägger jag in BILD 1 i header avsnittet? Antar att man inte bara kan kopiera bild länken och klistra in va?
Provade att följa "hur man lägger in en header" av designadinblogg.se och ah tog bara en testbild men det gick okej. Sen finns det inget som heter i mina kodmallar utan det står {%block head %} ??? Förvirrad!;)
Mvh Therese

Svar: Bildlänken ska in under header avsnittet i stilmallen. Jag har ingen aning vad det är för problem du har med dina mallar tyvärr, jag kan inte göra så mycket åt det. :/
Rebecka Stålbrand

Postat den 2014-02-13 klockan 13:43:14
▲ fanny

Hej! vi har ett problem med detta. Gå in och kolla på länken ovan så ser du hur headern blir. Skulle vara jätte tacksam för hjälp.
Mvh Fanny

Svar: Hej! Du har inte skickat med någon länk? :)
Rebecka Stålbrand

Postat den 2014-02-22 klockan 16:48:59
▲ Fanny

Ojj glömde visst det, här är länken: http://musikphoto.blogg.se/provdesign/?tmp=166267




Svar: Ser ut som att det är något problem i stilmallen. Har du verkligen kollat så att bredden och höjden är densamma som bilden i header-avsnittet? Du bör inte heller ha någon padding-kod inlagt där heller ifall det är problemet... Annars vet jag inte riktigt vad det är som har hänt. :/
Rebecka Stålbrand

Postat den 2014-02-23 klockan 16:31:48
▲ Erica ➟ blogg/hemsida: http://acires.se

Använder man detta med om man vill ha det som du har det nu? Med små cirklar som man kan klicka på?

Kram

Svar: Nej, tyvärr. Denna tutorial är en gammal och smälter ihop bilderna automatiskt som i ett bildspel. Kram!
Rebecka Stålbrand

Postat den 2014-02-23 klockan 21:07:08
▲ Louise ➟ blogg/hemsida: http://louisehaugen.blogg.se

Tack tack och åter tack för tipset här! Jag är jättenöjd med resultatet på min header nu. Kika kärna, du har en kanonblogg för övrigt och jag följer dig sedan en kort tid tillbaka :)

Svar: Så himla kul att mina tips uppskattas! :) Kikade in och lämnade en liten kommentar. Tusen tack! :)
Rebecka Stålbrand

Postat den 2014-03-07 klockan 14:07:53
▲ Ida ➟ blogg/hemsida: http://photosbytwo.blogg.se/

Hej! Kul att du lägger ut koderna och beskriver så bra men jag får det inte att fungera. HAr gjort allt där står men det fungerar ändå inte. Kan du kolla om det finns något fel i denna:





RunSlideShow("EmilyPicture","EmilyPictureBackground",
"https://cdn1.cdnme.se/4361706/6-3/sokresultat_for_bloggen1_531ceafde087c3574e107a87.jpg
; : https://cdn2.cdnme.se/4361706/6-3/sokresultat_for_bloggen7_531cf089ddf2b3275cb193ed.jpg; https://cdn1.cdnme.se/4361706/6-3/sokresultat_for_bloggen7-001_531cf09e2a6b22a2a47bc0ca.jpg; https://cdn1.cdnme.se/4361706/6-3/sokresultat_for_bloggen8_531cf0ba9606ee16071bfcb9.jpg
; https://cdn1.cdnme.se/4361706/6-3/sokresultat_for_bloggen9_531cf0f99606ee736489df52.jpg
",2);

Svar: Hejhej! Vet inte om det kan vara orsaken men du har ett kolon (:) mellan första och andra bilden? :)
Rebecka Stålbrand

Postat den 2014-03-10 klockan 00:30:40
▲ hanna fondell ➟ blogg/hemsida: http://fondellhanna.blogg.se

Har precis kodat en flexslider, men jag vet inte riktigt vart man ska lägga in koderna så skulle du kunna berätta vart haha :)

Svar: Kul! Där du vill ha din flexslider? Antagligen under header! :)
Rebecka Stålbrand

Postat den 2014-04-03 klockan 12:06:34
▲ Therese Gustavsson ➟ blogg/hemsida: http://theresegustavsson.se

Hej! Har försökt med denna kod och det fungerar rätt bra men det är hackigt mellan vissa bilder? vad kan jag ha gjort för fel tro? :o

Svar: Hej! Jag ser inte att du har lagt in denna någonstans på din blogg, så kan inte se vad som är fel tyvärr. :/
Rebecka Stålbrand

Postat den 2014-04-28 klockan 13:24:32
▲ Therese Gustavsson ➟ blogg/hemsida: http://theresegustavsson.se

Haha oj hade visst inte använt din kod, trodde det ^^ Men nu provade jag att byta och dina övergångar var mycket snyggare! Men ett problem som uppstod var att menyn åkte ner under bloggen, vad gör jag åt det här, har ändå satt wrappern så att den ska vara sjukt bred (det är väl den som "anger" ytan man kan jobba på eller vad man säger :D Kika gärna om du har tid! Kram

Svar: Kanon! :) Jag hinner tyvärr inte titta på en vecka nu så du får återkomma igen i så fall! :) Kram
Rebecka Stålbrand

Postat den 2014-04-29 klockan 10:40:04
▲ Therese Gustavsson ➟ blogg/hemsida: http://theresegustavsson.se/

Går det att få mindre än en sekund? :D
Och jag ändrade nyss så att min header är precis i mitten men då hoppar menyn ner, det gamla vanliga problemet som jag aldrig får bukt på! Wrappern är tillräckligt bred så det ska inte vara det.

Svar: Skriv bara 0.5 eller vad du vill ha då. :) Men övergången blir ju inte lika snygg då i och med att ju kortare tid bilderna ändrar desto mer försvinner mjukheten i övergångarna. Tycker det ser bra ut med menyn när jag tittar på din blogg? :)
Rebecka Stålbrand

Postat den 2015-02-10 klockan 21:40:09
▲ Maja ➟ blogg/hemsida: http://mslfoto.blogg.se

Förlåt för virrigheten, hittade nu! :)

Svar: Haha, okej! :) Denna tutorial är dock inte samma header som jag använder nu. ;) Kram
Rebecka Stålbrand

Postat den 2015-09-22 klockan 20:09:36



Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (syns bara för mig)

Bloggadress/Hemsida:

Kommentar:

Trackback
Jag som driver denna bloggen heter Rebecka och jag kommer från Göteborg men bor numera i Skövde. Ett av mina största intressen är fotografering och här i bloggen skriver jag och uppdaterar om just foto samt även lite om min vardag och mina tankar. Jag är 23 år gammal och har sedan hösten -14 pluggat "Webbutveckling" på högskolan. Välkommen till min lilla värld!